Blog

Linkbuilding

Hvad er linkbuilding?

Linkbuilding er at skaffe links til sin hjemmeside eller kundens hjemmeside, for det meste. Det har SEO bureauer genne mange år gjort en kunst ud af. Men der er en bagside, for det kan være svært at skaffe links til sin hjemmeside og specielt sin kundes hjemmeside, hvis man ikke lige kender en, med adgang til en målgruppe relateret hjemmeside, som vil linke.

Derfor har man i SEO bureauerne i mange år, selv bygget hjemmesider (artikel databaser) som de så skrev artikler på, med links til deres kunders websider. Da de hjemmesider bereauerne har, typisk inde holder mange forskellige emner, bliver det hurtigt en spam blog også kaldet Splog, som de tilbyder. Man kan også kalde det spam hjemmesider, men da de typisk er lavet i CMS systemet, WordPress, som oprindeligt var et Blog system, blev det til Splog. Google ikke bryder sig om den fremgangsmåde, de skriver faktisk i deres retningslinjer, at man skal undgå denne teknik.

Hvorfor lave linkbuilding?

Links til en hjemmeside, betragtes af søgemaskinerne som en anbefaling. Jo flere links, jo flere anbefalinger og derfor vil linkbuilding ofte være en del af SEO Pakken du køber. Og da anbefalinger altid er godt, vil det være noget alle er interesseret i. Men hvis varen ikke leveres ordentligt, så kan det være ligemeget.

Hvordan laver man så linkbuilding i stedet?

Du skal i stedet have gang i linkbuilding med content marketing. Det vil sige at du laver indhold som folk gerne vil linke til og så anbefaler du indholdet til potentielle kilder. Herved er det et frivilligt link du får, det er et link du ikke betaler for og det er dermed et bedre og mere sikkert link, da du ikke er på kant med Googles retningslinjer.

Hvem kan hjælpe med rigtig linkbuilding?

Det er der mange der kan, en af dem er Skjoldby & Co ApS i Roskilde. Lars Skjoldby skrev på Linkedin for 8 dage siden, at de nu var stoppet med den gamle linkbuilding og begyndt på den nye form. Du kan her læse mere om White hat linkbuilding med content marketing.

Tjekliste til ny hjemmeside

De gode gutter med Peter i spidsen hos Indexed, har lavet en tjekliste, som kort og godt giver dig en manual, over alle de ting du skal have styr på, når du laver en hjemmeside.

Jeg vil ikke genopfinde den dybe tallerken og lave en liste selv, men i stedet linke til den fine: Hjemmeside tjekliste.

Nu er der ikke nogle undskyldninger, for at glemme enkelte ting.

Gør din webshop simpel

Du kender det måske, du skal til at bestille nogle varer på en webshop, men undervejs bliver du spurgt om en masse, som egentlig er ligegyldigt for din orde. Det kan være om du er Hr. eller Fru, det kan være din fødselsdags dato, det kan også være om du vil tilmeldes til et nyhedsbrev. 3 punkter, som gør bestilling unødvendigt mere besværligt. Faktisk kan du gå glip af ordre, hvis du stiller for mange spørgsmål, specielt de unødvendige! Gør din webshop simpel, så det er nemt at bestille hos dig.

Sådan gør du Prestashop simpel

Hvis du bruger Prestashop, så har jeg fundet en simpel guide, der kan hjælpe med oprydningen i dine design filer: Hvordan du fjerner (Hr. , Fru) og fødselsdag fra registrering. Siden er på engelsk, men der er en masse billeder, der viser hvad du skal søge efter i dine design filer.

Vi skal ind og pille i designfilerne her, så hvis du ikke har styr på HTML og webside koder generelt, så er det en god ide at få f.eks. mig til at klare det for dig.

Få et tilbud på opgaven?

Jeg accepterer behandling af persondata
Du kan læse vores persondatapolitik her!